« Gastvrijheid op de grens van Leende en Heeze 2015»

Gepubliceerd op 01-05-2015

Brasserie Gezellig Valkenswaardse gastvrijheid op de grens van Leende en Heeze

VALKENSWAARD/LEENDE - Als er iets typisch Valkenswaards is, dan is het wel echte Brabantse gezelligheid. binnen de gemeente Valkenswaard is er al aardig wat vertier te vinden, maar met Brasserie Gezellig is vorig jaar ook een stukje van onze gastvrijheid neergestreken in Leende. Met de voordeur aan de landelijke fietsroutes, dus een perfecte plek om na een kilometertje of acht aan te meren, bij te tanken, te ontspannen én uw kinderen vanaf het ruime achterterras te zien ravotten in de speeltuin. Liever met de auto? Geen probleem, want parkeerplaatsen zijn er genoeg! Een kopje koffie of Trappistje op het voorterras tijdens een fiets­ of wandeltocht, een lekkere buitenlunch of juist binnen bij de open haard als het wat frisser is, samen met uw familie genieten van een heerlijk diner met uitgebreide kinderkaart, een bruiloft, receptie of bedrijfsfeest vieren in de compleet verbouwde feestzaal. Bijna alles kan en mag bij Brasserie Gezellig.

Betaalbaar, goed en genoeg

“We zijn geen chique restaurant en ook geen café met een dj en harde muziek”, legt Bas Roosen uit als we in de vroege ochtenduren aan een speciaal kopje koffie zitten. “We willen een plek zijn waar families en gezelschappen er even rustig uit kunnen zijn. Alle faciliteiten zijn hiervoor aanwezig en ook qua kaart hebben we voor ieder wat wils. Net als voorheen bij ons Café Bas aan de Markt in Valkenswaard, want de filosofie van ‘betaalbaar, goed en genoeg eten’ hebben we eigenlijk nooit losgelaten.”

Spelen, eten en feesten

Na vijf jaar Café Bas in zijn geboortedorp Valkenswaard en acht jaar een zaak in Wanssum, streken Bas, Bianca en hun zoontje in mei 2014 neer in Leende. “We zochten een mooie ligging met voldoende parkeergelegenheid en liefst een speeltuin erbij om plaats te bieden aan gezinnen”, vertelt Bianca. “Toen we dit pand met alle mogelijkheden zagen, waren we al vrij snel verkocht. We hebben bijvoorbeeld een gevarieerde en volledig omheinde speeltuin, een 18 holes midgetgolfbaan en een voor­ en achterterras met samen zo’n 200 plaatsen. Er ligt zelfs een schutterij op ons terrein, wat erg leuk is om met een groepje te doen.” Binnen telt het cafégedeelte zo’n 50 zitplaatsen voor lunches en diners en kan de mooie zaal zowel als restaurant gebruikt kan worden als voor feesten en partijen tot zo’n 150 mensen. “Daar hebben we wel wat voor moeten doen”, verklaart Bas, “want voor ons zat hier een bruin café dat weliswaar gezellig was maar ook aardig gedateerd. We hebben er in korte tijd veel aan moeten moderniseren om ons familie­, eet­ en feestconcept te kunnen starten, maar we zijn zeer tevreden met het resultaat.”

Vernieuwend en actief

Omdat Brasserie Gezellig aan de landelijke fietsroutes ligt, doet het mee aan arrangementen zoals Happen & Trappen. Ook heeft het zelf smakelijke en unieke zaken op het menu staan. “We hebben bijvoorbeeld ons eigen koffiemerk dat speciaal voor ons wordt gebrand”, toont Bianca trots. “Verder proberen we ons te onderscheiden met ludieke horecavormen zoals een tafelbarbecue, die zowel binnen als buiten in een klein half uurtje op tafel staat. Ook hebben we een zeer uitgebreide bierkaart en mogen onze kleine gasten na het eten in de grabbelton op zoek naar leuke cadeautjes.” “We proberen gewoon vernieuwend en actief bezig te zijn”, vult Bas aan. “Ook met festiviteiten op onze parkeerplaats. Zo hebben we ieder eerste weekend van juni het driedaagse evenement ‘Gezellig Lint’, zeg maar de Zomeravondfeesten in het klein. Daarbij komt ook een stukje goodwill kijken, want we zijn hier heel hartelijk ontvangen door de lokale gemeenschap. Het lijken wel Dommelnaren...”

Met naast een gezellig hapje en drankje ook mogelijkheden voor:

• Midgetgolfen • Terrasje pikken • BBQ • Kinderfeestje • Verjaardag • Bedrijfsfeest • Terrasje pikken • BBQ • Kinderfeestje • Verjaardag • Bedrijfsfeest • Jubileum • Bruiloft • Vergadering • Koffietafel • Feesten & partijen • Borrel­/dinerbonnen

Vraag ons gerust geheel vrijblijvend naar meer informatie over de vele mogelijkheden bij Brasserie Gezellig. Wij geven graag gehoor aan uw persoonlijke wensen.

1500842683b32a1b9e467d8bc41ba6f658b6274cfa.jpg